2008. március 15., szombat

Kazuya Minekura

Most egy olyan mangakáról szeretnék írni, aki számomra az első legjobbak közé tartozik. Ő volt az, akivel úgy igazán elöszőr megismerkedtem és teljességgel a szívembe zártam a műveit. Ő volt az első, akinek szentélyt emeltem és minden apró kis HTML tudásomat belevetve egy normális honlapot készítettem neki. Ő Kazuya Minekura.
A neve Kazuya Minekura, mint már fentebb említettem és elméletileg ez nem a valós, hanem a kitalált neve. 1975. március 23.-án született a Kos jegyében, éppen a Krisztusi korban van, 33 éves. Nemét tekintve nő, vértípusa: A.
1993-ban a Kadokawa Shoten Comic GENKI szponzorálásában debütált. 1997-ben jelent leghíresebb mangájának, a Saiyuki-nak az első része, amit a mai napig is ír és rajzol. 1999-2000 terjedően elkészíti a Stigma-t, ami elöszőr egy telefonkönyv (japán, vastag manga magazin, mely nagyon hasonlít egy telefonkönyvre) hasábjain jelenik meg. A Stigma olyan szempontból kiemelkedő mű, hogy csak egy kötetes és végig színes. 2001 júniusában elkészíti a Wild Adapter első részét, amit a mai napig is rajzol. 2000-től folyamatosan jelennek meg kötetei külföldi nyelveken. Itt elszakad az információ szállunk és csak egy 2006-os hírrel tudunk szolgálni: nőgyógyászati problémákkal a műtőasztalra kerül, a műtét sikerül, de Japánban az jelenti a legnagyobb problémát, hogy a Saiyuki RELOAD egy hétig lemarad a telefonkönyvek hasábjairól.
Személyes dolgok, például az, hogy mindenevő, a tofun kívül bármit megeszik. A szokásai is érdekesek: italozás, részegnek lenni, dohányzás (kedvenc márka: Cabin Super Mild), falánkság, alvás, gondatlan vezetés, kábultan sétálgatni. xD
Itt sajnos megakadtunk az információ szolgáltatásban. Amennyiben bárkinek valamilyen jellegű információja lenne róla, azt kérem küldje el a következő e-mail címre: sweetiechan@freemail.hu, köszönöm! ^^
Reklám: http://minekurakazuya.extra.hu
Amennyiben tudtok japánul, vagy csak szimplán képeket szeretnétek látni: http://www.minekura.com

Nincsenek megjegyzések: